Ako si vybrať tie správne krabice na zákusky? Poradíme vám!

Ak prevádzkujete cukráreň, pekáreň či kaviareň, je dôležité mať po ruke vhodné obalové materiály. Existuje veľa rôznych druhov krabičiek, z ktorých si budete vyberať, takže môže byť ťažké nájsť tie správne. Tu je niekoľko tipov, ako objaviť tie najlepšie krabice na zákusky.

Myslite na hostí

Ak vlastníte gastro prevádzku, určite viete, že je dôležité prispôsobiť sa svojim zákazníkom. Všetko, od denného menu až po prestieranie na stôl vyberajte tak, aby ste zvážili ich preferencie. Zamyslite sa aj nad tým, aký typ dezertov podávate. Vyberte si vždy štýl krabíc, ktorý sa hodí k atmosfére vašej prevádzky. Tradičné biele škatule z vlnitej lepenky sú ideálne pre elegantné reštaurácie, zatiaľ čo viacfarebné krabice s motívmi fungujú dobre v tematických prevádzkach. Prispôsobte si dizajn svojich škatúľ na zákusky, aby ste si vytvorili jedinečnú prezentáciu a zlepšili zážitok z každého jedného dezertu. Vytvorte napríklad individuálne boxy pre každého hosťa. Môžete ich ozdobiť menom zákazníka, napísať na ne chytľavú frázu alebo slogan, a nezabudnite na logo svojej firmy. Jedinečnosť vášho balenia vás odlíši od ostatných prevádzok.

Kvalita krabíc je dôležitá

Výber dokonalých škatúľ na zákusky je dôležitý z dvoch dôvodov: po prvé urobia radosť vašim hosťom a po druhé, ochránia dezerty pred zničením sa počas prepravy. Uistite sa preto, že vaše krabice sú pevné a ľahko sa prenášajú. Nádoba, ktorú si vyberiete, ovplyvní aj vzhľad a chuť vášho dezertu. Udrží ho dlhšie čerstvý, zachová jeho chuť a zvýši trvanlivosť. Ak používate škatuľu na tortu alebo zákusky, uistite sa, že jej veko je dobre uzatvorené, aby sa obsah počas prepravy nevysušil alebo zbytočne nedrobil. Dajte si pozor aj na veľkosť krabice, aby boli jej strany dostatočne hlboké, inak sa do nej nezmestí požadovaná dávka maškŕt a hrozí ich vysypanie. Konštrukcia obalu musí zodpovedať hmotnosti a výške produktu. Na trhu nájdete aj praktické nosiče na zákusky z ekologických papierových vlákien s praktickou rukoväťou. Sú vyrobené zo stopercentnej celulózy s podielom recyklovaného papiera. Ich výroba je šetrnejšia k životnému prostrediu, čo určite ocenia zákazníci, ktorým nie je ľahostajné životné prostredie. Dobrou voľbou je aj pevný a elegantný kraftový materiál, ktorý je tiež šetrný voči prírode a určite nikoho neurazí, práve naopak.

Baliť musíte racionálne

Predtým, ako zákazníkovi odovzdáte krabičku plnú zákuskov, uistite sa, že jej náplň je rovnomerne rozložená. Jednou z najčastejších chýb, ktoré ľudia robia pri balení krabíc so zákuskami, je ich nerovnomerné plnenie. To môže spôsobiť, že počas prepravy dôjde k poškodeniu obsahu, ktorému sa mohlo predísť. Aby vaše dezerty vyzerali a chutili skvele, dbajte na to, aby ste každú krabicu naplnili čo najrovnomernejšie. Prvá by mala byť vrstva z pevnejších dobrôt, ako sú napríklad sušienky alebo kekse. Až potom nasledujú zákusky s polevou a s mäkkou textúrou. Pri balení sa snažte použiť čo najmenej materiálu, aby sa krabice počas prepravy nestali príliš objemné, ťažko by sa s nimi manipulovalo.

Obal predáva aj zákusky

Obal produktu vždy upúta pozornosť zákazníka. Je to prvá vec, ktorú si všimne v obchode. V cukrárňach sú však stredobodom pozornosti chutné zákusky. Po rozhodnutí sa o druhu pečiva, je forma balenia druhým faktorom, na ktorý zákazník upriami svoju pozornosť. Čím je obal lákavejší a krajší, tým je pravdepodobnejšie, že si toto pečivo kúpi. Preto je vhodné mať krabice na zákusky vystavené priamo na prevádzke. Luxusne pôsobiaca papierová krabička so štýlovým motívom môže poslúžiť nielen na zákusky, ale aj ako obal na darček. Naopak, pri krabičke ktorá má integrované priehľadné okienko, môžete obsah priebežne kontrolovať počas prenosu bez potreby otvárania. Krabici to dáva šmrnc a vašim zákuskom to pomôže vyniknúť na pultoch.

Publikované: 02. 08. 2023

Kategória: Nezařazené

Autor: Denisa Jandová